onsdag, maj 06, 2009

Hur du kommenterar i bloggen

Det finns en del som har haft problem och frågat om hur man kommenterar i bloggen, så här kommer en liten genomgång av ett par sätt att kommentera.

För att skicka en kommentar trycker du på "Kommentarer" längst ner vid varje blogginlägg. Då kommer ett popuppfönster komma upp på din dator.
Du skriver sedan din kommentar i kommentar fönstret och fyller i ordverifieringen.


Där efter kan du lämna kommentaren på olika sätt:

Alternativ 1: Om du har ett Google-konto kan du fylla i "konto i Google" och tycker på "publicera kommentar". Du kommer då bli ombedd att logga in på ditt google-konto. När du har loggat in publiceras din kommentar.


Alternativ 2: Har du ett OpenID konto (LiveJournal, WordPress, TypePad, AIM) kan du lämna en kommentar med hjälp av det. Du fyller då i ditt användarnamn och trycker på publicera kommentar (tror jag, har själv inget sådant konto så jag har aldrig testat att lämna kommentar mha det..)

Alternativ 3: Det lättaste sättet att lämna kommentar är kanske via Namn/URL. Du fyller då bara i ditt namn och ev hemsida/blogg och trycker sedan på publicera kommentar.


Alternativ 4: Det sista sättet som finns att kommentera på är att kommentera anonymt. Här markerar du helt enkelt bara "Anonym" och trycker publicera kommentar. Jag kommer då inte kunna se vem det är som lämnar kommentaren.

Inga kommentarer: