fredag, september 17, 2010

Hur kan folk vara så onda?!

På tunnelbanan imorse var det ett par gymnasieelever som satt och pratade i rutan bredvid den jag satt i. Samtalsämnet kom i på en råtta som en av killarna hade lyckats fånga in. Han berättade sedan att han och hans kompisar hade stängt in den i en plast låda där de lämnade honom i två dagar för att kvävas till döds. Efter två dagar kom de tillbaka för att triumfera på bild med det döda djuret. De hade skakat runt lådan med mål att bryta så många ben som möjligt på den döda råttan. Han berättade sedan att han och hans kompis hade kissat på råttan i syfte att vanhedra dess själ. Sedan hade de lagt den i en svart påse och dumpat den i skogen för att se hur lång tid det tog innan det blev en döskalle av den.  
Jag förstår inte hur man kan vara så grym mot ett litet djur! En sådan människa som tycker att det är häftigt att göra något liknande kommer det sluta illa för senare i livet. Visst denna gång handlade det "bara" om en rått men jag förstår inte hur man kan ha en sån bristande respekt för livet!
Om man ska föra in politik i det hela, det är ju trots allt valtider fast det inte har synts här i bloggen. Men det är såna elever som det är viktigt att fånga upp i tid. Jag tycker att det delvis är skolans uppg. att göra det. Denna 18åring är så osäker på sig själv så han måste hävda och visa sin makt över en råtta. Så borde inte en ungdom i vårt moderna samhälle få må!

Detta inlägg får avslutas av ett citat från Ett drömspel "det är synd om människan"

Inga kommentarer: