torsdag, april 07, 2011

Trassel var det ja...

Det blev ett eget litet trassel i sig att ta sig till bion. Eftersom det gått på bio så länge är den utplockad från de flesta biografer inne i stan. Så vi fick snällt sätta oss och åka ut till Heroncity för att se filmen. Att ta sig med tunnelbana till Skärholmen gick ju bra (tunnelbana kan ju inte bli så mkt fel...). Sen var det lite värre när vi från Skärholmen skulle gå till Heroncity... Kemal sa innan att han hittar, inga problem. Väl där så säger han "vi ska nog går hitåt... För det ligger åt det hållet" och pekade. Vi går en bit och helt plötsligt så befinner vi oss precis vid motorvägen. Efter det misslyckandet erkänner han att han bara vet åt vilket håll vi ska. Då tar Elif upp guide rollen och leder oss klockrent rakt på (att jag skulle ta över och försöka hitta ngnstans var ju bara att glömma pga mitt obefintliga lokalsinne).

Bion var jätte bra, dock fick biogarfen lite trassel under "Trassel" när det vid tre tillfällen blev kolsvart och allt ljud tystnade. Detta visade sedan bero på stömavbrott i hela Sthlm pga att det blåste storm utanför väggarna. Men som sag sjukt jätte bra film! Helt klart värt ett bio besök =p Lite kul att vi tre hade hela biosalongen helt för oss själva också. Haha antar att det inte är så många som åker ut till Heroncity kl 20.50 en måndag för att se Trassel...
 Ensamma i biosalongen

Efter bion bestämde vi oss för att det var förlångt att gå, och ställde oss för att kolla ut ngn buss. Efter en snabb blick utbrister Kemal "Spring!". Då var det en minut kvar till bussen skulle gå och vi hade ingen aning om varifrån bussen avgick. Men vi hann! Dock inte med den bussen vi trodde vi skulle åka med. Men det fattade inte Elif som kollade på SL ressök hur lång tid det skulle ta för bussen att ta oss till anslutande tunnelbana i Fruängen. "38 minuter!" utbrast hon förskräckt. "Det står att det tar 38 min att ta bussen, vi skulle ha gått ist!". Men Kemal hinner bara komma fram till att det är fel buss hon kollar på innan vi är framme i Fruängen. Sen gick resan smärtfritt hela långa (exakt 59 min) vägen hem.
Jag ser ut som en gammal tant med förstora glasögon ;)

Inga kommentarer: