onsdag, juli 22, 2009

Varberg Here we come! Dag 1

Så var det dags för den årliga bilsemesterna med "Järn gänget". Denna gång var planen att ta oss till Varberg och stanna där ett par nätter för att sedan styra ratten mot Ullared och G-kås. Där vi också tänkt stanna en natt innan vi gav oss av hemmåt igen =-)


Jag hämtade upp Katarina hemma hos henne kl 10 och åkte sedan för att hämta en trött Ingrid som jobbat till kl 00 kvällen innan. Vi kom iväg i skaplig tid och ca 5 timmar senare var vi framme vid campingen i Varberg med hjälp av Ingrids exelenta GPS. Campingplatsen hade jag bokat ett par dagar innan så vi visste att vi hade en plats som väntade på oss. Och tur var det, för campingen var knöka full!


Detta år gick det ganska smidigt när vi satte upp tältet, vi fick upp alla snören på en gång denna gång. Katarina hittade tom en bruksanvisning om hur man satte upp tältet som vi inte hittade förra gången.

När vi satt upp tältet bestämde vi oss för att gå på upptäcktsfärd. Vi hittade en jätte mysig liten vik där vi satte oss och planerade kvällen. Vi kom fram till att vi skulle gå ut och äta och dricka lite vin och sen om vi orkade gå vidare till ngn krog.

Vi gick tillbaka till tältet och gjorde oss iordning lite och satte upp en pressäning över tältet innan vi gick in mot Varberg. Då vi förra året fick erfara att tältet läckte den hårda vägen.

Inne i Varbergstad hittade vi en mysig grekisk rastaurang där vi beställde ett bord. Vi åt alla plankstek med tre olika såser och drack rött vin. Plankstek kanske inte riktigt var min sak men det vara ganska gott iaf. Tom rödvinet var ganska gott för att vara rödvin. Medan vi satt inne och åt kom det en riktig störtskur och vi suckade alla och sa till varandra att det var tur att vi satt upp pressäningen innan vi gick.

När vi ätit klart kom vi överrens om att ingen orkade leta upp ngn krog så vi började vår vandring tillbaka till tältet. Påvägen gjorde vi stopp vid kallbadhuset som var jätte fint och vid piren vid varbergsfestning. Där satt vi ett bra tag och njöt av havet (och larvade oss lite med kamerorna ;-). Ingrid ville ha ett kort på sig när hon satt på klipporna med havet i bakgrunden. Så för att få en så bra bild som möjligt så tänkte jag att om jag lyfter upp katarina så kan hon ta ett kort som inte blir snett under ifrån, så jag lyfte upp Katarina och skrek amtidigt åt henne att hon skulle ta kort! Katarina sa efteråt att hon inte kände sig jätte tygg i min famn ;-)

Väl tillbaka till tälet kröp vi ner i våra sovsäckar och sonmade ganska snabbt.








Inga kommentarer: