fredag, juli 10, 2009

Nästa stora resumé

Jaha då var det dags för ytterligare en stor resumé av de gångna veckorna av sommaren


Den 2 juli
Ingrid kom som planerat ut och joinade mig i Hampe. Hon fick låna sin farmors lilla söta bil. VI hade dagen innan bestämt att vi skulle ta Botten Anna uten sväng på sjön. Så när Ingrid anlände packade vi den lilla skrindan och gav oss av till båthamnen. Syrranfick också hon följa med som gast ombord.

Haha onär vi skulle starta och bege oss ut från hamnen blev det en favorit i repris med en motor som stannade när vi började backa. Men med lite gräl med syrran kom vi ialla fall iväg.

Ute på sjön låg vattnet spegelblankt! Vilket betydde att det inte belv mycket av att segla av. Så vi gick på motor raka vägen ut till Fåran (med undantag från de gånger som Emma fick styra båten medan jag fixade med ngt annat, för då åkte vi sicksack). Ute på Fåran låg mamma och pappa så vi lade till bredvid dem.

Ute på Fåran belv det en massa sol och bad. Vi låg ganska länge ute i vattnet på revet och solade och pratade allt från gamla minnen och framtiden till annat skvaller om allt och ingeting. Framåt kl 16.30 började vi dra oss inåt land igen, där vi träffade Moa och spelade lite kubb och grillade. Efter ett tag kom Moa på att vi skulle låna kanoterna nere vid fritidsbyn och paddla kanot. Så vi åkte upp till Leffe och hämtade nyckeln. Men när vi skulle låsa upp hänglåsen fick vi inte upp det ena, så i slut änden blev det ingen paddlning trots allt. Hemma igen lite små deppiga över att vår paddeltur tog slut lite för snabbt bestämmer vi oss för att åka ner och bada iaf. Och då kommer det fram att Ingrid aldrig badat näck i hela sitt liv. Så jag och Moa tvingade i henne näck. När alla vi låg där och simmade omkring i det fria kom det självklart ett par som också skulle bada. Så snabbt som synden försökte vi krypa upp och få på oss handdukarna.

Efter detta del-ävnetyr tog Moa sin cykel upp till sig och Ingrid sin mormors lilla mini bil hem.

Tack alla som deltog för en super rolig dag!




Den 3 Juli
Denna dag var det dags för att jobba igen... Ett kvällspass stod på dagens schema.

Så jag satte klockan relativt tidigt för att komma upp och fixa ordning saker och ting i stugan innan jag åkte upp till Moa för att hämta upp henne som sällskap in till stan. Hon skulle in och gå på krogen för första gången i hennes liv =-p

Kvällen på jobbet gick som vanligt nu förtiden jätte fort, det är snart så mycket att göra att vi måste ta in en personal till för att klara kvällarna...



Den 4 Juli
Dagen började med ett dagpass på jobbet som var allt annat än lätt. Det var så mycket att göra så jag visste knappt var man skulle börja! Vart tog mitt annars så softa sommarjobb vägen?!

När jag kom hem från jobbet åskade det en massa, så för att glömma åskan försökte Kent hjälpa mig med att laga punkteringen på min cykel som jag fått ett par dagr innan. Men den gick inte att laga så det belv bestämt att jag skulle åka och köpa en ny slang inom de närmaste dagarna.

På kvällen bar det av med moppen till Ingrid där hon, Emma och jag hade filmkväll. Vi såg "Allt flyter", den var ganska så rolig. Men blev ibland lite för mycket. Men betyget på den var ialla fall OK kvällsfördrivning. Men kvällen blev ganska tidig för mig för jag skulle upp och jobba morgonen därpå. På vägen hem såg jag mitt kära ex och hade en liten lust med att köra över honom, men jag lät bli för att inte skada tjejen som han höll om.



Den 5 Juli
Så mycket att göra på jobbet idag så jag grät nästan när jag kom hem.

Hemma åkte jag ut till BilTema och köpte en ny slang och däck till min cykel. Passade samtidigt på att hoppa in på Maxi och handla lite jordgubbar mjälk och annat nödvändligt.

Hemma igen lagade jag och Kent min cykel, sen hjälpte jag mamma med att fixa lite på hennes dator, så nu går den som en klocka!



Den 6 Juli
Denna dag hade jag bokat en sn där billig bussresa upp til sthlmför att hämta posten och hänga nycklarna i tuben så att kakelkillarna kan komma in och kakla om mitt kök.

Väl på bussen somnade jag snabbt och sov som en stock halva resan, resten av tiden satt jag och sms terroriserade folk. Uppe i Sthlm satte jag mig då på den gröna linjen för att ta mig hem till Vällingby. Inne i lägenheten fanns det lite brev som låg och väntade på mig bla ett från min läkare där det stod att jag fått en ny som var "mycket fotkunnig ortoped" och att jag skulle bli kallad på en poliklinisk undersökning av honom.

När jag fixat lite i lägenheten gick jag ut på stan för att gå på K:5. Där var det hur mycket rea som helt, helt sjuk kul!

Klockan ett hade jag bestämt att jag skulle träffa Mica vid t-uppgången vid gamla skogen dör hon bor under sommaren. Jag tittade lite på lägenheten som var jätte fin och sen tog vi en promenad i området som också var jätte fint! Efter att ha sett inte så lite mörka moln som hotade en bit bort bestämde vi oss för att vända om och gå på stan ist.

Inne i city visade jag runt Mica till alla de bästa ställena av de olika affärskedjorna samt visade henne lite guldklimpar som vi inte har i Örebro.

Efter en rolig men energikrävande dag tog jag bussen hemåt igen klockan 18. Hemma i Örebro igen packade jag bilen och åkte ut till Hampe.



Den 7 Juli
Denna dag var det inte så roligt väder ute, så jag och Moa tog Bamse och åkte till Vingåkers Factory Outlet. Där gick vi omkring i de flesta affärerna som finns där runtomkring. Och det vi kom där ifårn med var magar som var mätta näst intill bristingsgränsen utav pizzorna på Vikinpizza. Jag kom också där ifrån lindrigt med sex st servett ringar och en kastrull-luftare. Moa hade snott åt sig en slickepott och en toalett skyllt. Vuxenpoäng på det ;-p


Den 8 Juli
Gick upp tidigt för att hinna plocka fläderblommor och packa ihop innan det blev dags att åka in till stan för att jobba kväll. Denna dag fick jag sällsakp i bilen utav både Fia och Moa.

På jobbet gick allt i ett och jag var helt slut när jag kom hem.

Hemma gick jag ut med Telly och gick och lade mig sen.




Den 9 Juli
Denna dag kom nog synda regnet ner för himmelen. Gud vad det regnade! det var längesen jag varit med om liknande. Det var som att det aldrig skulle ta slut.

Så i detta regnväder cyklade jag iväg på morgonen för att jobba. På jobbet var humöret ungefär som vädret ute. När det sedan blev dags för lunch blev det också dags för mig att cykla hem till min lialla vove som behövde gå ut på lunchpromenad. Lagom böta ko vi tillbaka in och jag satte mig i bilen denna gång ist för att ta cykeln tillbaka.

Hemma igen efter jobbet fixade jag med mammas telefon och lade in hennes ljudböcker på telefonen. Under tiden jag höll på ringde mamma och sa att jag kunde komma förbi hennes jobb och hämta en smörgåstårta som blivit över när hon hjälpte Anna-Lena att servera på en begravning. Så när jag var klar med telefonen tig jag och voven bilen bort och hämtade den. Och medan vi ändå var ute och åkte passade jag på att åka till prix och köpa godis och cola som jag tänkte ha medan jag satt och slö-tittade på tv.

Väl hemma igen satte jag mig ner framför tvn och fick en mindre trevlig överraskning när jag insåg att tvn inte fungerade. Så jag slog på datorn istället, men inget hade hänt på fb, ingen var inne på MSN det hade inte äns hänt ngt på bdb. Så jag slog på radion på datorn och satt och lyssnade på radio och åt godis istället. Fy fan rent ut sagt vad tråkigt jag hade!


Den 10 Juli
Jobba dag. Kaus på jobbet igen. Jag fattar inte varför alla har blivit så dåliga samtidigt?!
Hemma igen kokade jag saft av flädern som jag plockat, så om tre dagar kommer det finnas hemmakokt flädersaft om någon vill komma och smaka??!!
Sen kom jag på att jag glömt säga en sak på jobbet innan jag åkte så jag ringde bort och fick tag på Effi. Då bestämde vi att jag skulle ta med mig voven en stund bort så hon skulle kunna öva lite på sin hundrädla. När jag kom till jobbet igen var det ännu mer kaos än när jag lämnade det. Anledningen var att Sussan ringd eoch sjukskrev sig 20 minuter efter att hennes arbetspass hade börjat... Så det var panik över att få in folk till kvällen samt till helgen som hon skulle jobba. Och eftersom jag var där blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att hoppa in och jobba morgondagen. Och så blev det också. Så nu är det bestämt att jag ska hoppa in och jobba morgondagen och få kvall-övertid vilket betyder att jag kommer ha en timlön på 270 kr! Plötsligt var inte min lön så dålig längre! =-p
Hemma från jobbet igen diskade jag och kände mig ännu mer hushållig så jag ställde mig och lagade en massa matlådor. Tornfisklåda blev det =-p
När det var klart var det dags att ta sig ut på en långpromenad med vovse-gullet. Vi gick runt rävgången och spången tillbaka. Det var jätte längesen jag gick den rundan, så jag hade nästan glömt bort hur fint det är!

Inga kommentarer: