tisdag, juli 13, 2010

elefanter, glasblåseri, direktsändning och åkerbrasa

Uppe med tuppen, elle ja, så var det väl inte riktigt. Vi vaknade ganska sent, och Moa fick uppleva Sofie Hotell nothing included ;)
Vi fixade i ordning lite matsäck och begav oss till tunnelbanan för att åka till Skansen.

Inne på Skansen tog jag med Moa till det jätte mysiga lilla glasblåseriet och apoteket där hon utbrast "Man var är alla djuren?! Är inte Skansen en djurpark?!"
Jag svarade då att sälarna, älgarna, björnarna och lodjuren finns bort i den nordiska djurparken.
 Moa utbrast då "Men elefanterna och girafferna då?!"
Haha det var ett hårt slag för henne när hon insåg att det varken fanns giraffer eller elefanter ;)

Efter att besviken konstaterat att Skansen inte var ett zoo hörde vi musik från Soliden scenen, så vi styrde vår väg dit. Där höll soundchecket för kvällens Allsång på Skansen i full gång. Så vi slog oss ner på en bänk och fikade lite medan vi lyssnade.


Där på bänken satt vi tills det kom en snäll tant som ganska ofrivilligt fick vakta våra saker medan vi var på "toa". I själva verket gick vi till den nordiska djurparken och tittade på alla djuren som låg helt utslagna pga värmen.



När vi kom tillbaka satte generalrepetitionen igång. När den var klar kände vi att vi tröttat lite på alla artister som sjungit sina låtar säkert 7 gånger var, intervjuerna hade vi lyckats höra två gånger och lika så allsångerna. Så vi betämde oss för att ta kontakt med min Sthlms guide nr one för att ragga upp en badplats ist. (Lite besviken var jag att vi missade Ida och Anton =( som också kom från Örebro för att se Allsången, de kom precis när vi åkte)
Så vi lämnade över våra platser på bänken och begav oss mot NK där Patricia väntade.

Hon tog med oss till en jätte mysig badstrand vid fridhemsplan. Där vi hoppade ner i havet, eller bar det Mälaren (vi har faktiskt ingen aning än). Grejen var bara den att vi alla tre hade med oss var sin bikini men ingen hade med sig en handduk. Så vi stod på stranden i blåsten för att självtorka medan vi stod och gjorde åkerbrasor för att hålla oss varma.


När vi torkat tog vi oss vidare till en liten flotte längs kanalen där vi satte oss och drack lite vin resten av kvällen =p

En supermysig dag!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

inte en fel dag hörredu! jo det var tråkigt, men ganska komiskt att vi möttes precis i rulltrappan:p hahah!

Fi sa...

Nopp det var verkligen en jätte mysig dag! Haha aa, faktiskt lite små kul att vi möttes där =)(antar att det är Ida eller Anton som kommenterat =)
Men jag tycker allt att ni kunde kommit med och badat ist ;)

Hoppas att direktsändningen blev bra utan oss iaf ;) Jag menar att allsången kan ju inte ha blivit den samma utan våra vackra röster ;)